Koliko i kako brinete o sebi i svom zdravlju?

Već nam je poznato da sadašnji način života uglavnom negativno utiče, kako na naše fizičko, tako i na naše psihičko zdravlje;  zapravo živeti zdravo je postalo previše komplikovano. Zauzeti brigom o poslu, deci, prijateljima i raznim drugim obavezama, zdravlje sve češće stavljamo na zadnje mesto. Dokle god ne osećamo tegobe, i ne pomišljamo da bismo možda mogli da promenimo neke štetne navike u životu. Sa pojavom prvih simptoma bolesti, pokušavamo drastično da promenimo način života, no tada je često već kasno. Procenjuje se da se čak više od polovine hroničnih bolesti može sprečiti dobrom brigom o zdravlju.

Opširnije
Simptomi i lečenje hormonskog disbalansa

Da li se često osećate naduveno i razdražljivo? Imate problem sa telesnom težinom, opadanjem kose, insomnijom i problematičnom kožom? Često su ovi problemi posledica hormonskog disbalansa, čija se stopa rasta u zadnjih desetak godina naglo povećava, naročito kod žena.

Opširnije
Kako da se izborite sa ginekološkim problemima?

Savremeni način života je doveo do činjenice da nema žene koja nema nekih ginekoloških problema. Nezdrava ishrana, ubrzan i stresan način života su svakako glavni pokretač svih nepravilnosti u radu našeg organizma, ali mnogo veće posledice nastaju ignorisanjem signala koje nam telo šalje. Postoje simptomi koje nikako ne smemo ignorisati, a sa druge strane mnoge teške bolesti se mogu razvijati bez ikakvih pokazatelja, te je stoga preventivni i redovni ginekološki pregled od izuzetne važnosti.

Opširnije